paid vs free

Theme de WordPress gratuite, achizitionate sau crackuite?

Theme de WordPress gratuite, achizitionate sau crackuite?

 

Ce este o thema ?

Thema cuprinde regulile de design general ale unui site. Aceste reguli de design trebuie sa fie compatibile cu platforma de administrare (in cazul nostru WordPress, dar exista theme si pentru platforme precum Prestashop, Magento, Joomla, Drupal s.a.)

 

Am putea scrie aceste reguli de design deschizand un fisier Text gol, dar timpul investit intr-un astfel de proiect nu va fi rentabil pentru un site de prezentare.

Thema este practic un draft ce poate fi modificat dupa cerintele fiecaruia, asa cum notarii au un draft pentru contractul de vanzare-cumparare si il modifica pentru fiecare client in parte.

Fiecare din cele 3 categorii isi are rolul si rostul ei, dar fiecare poate fi o alegere neproductiva.

 

Cazul 1. Doresti un site de prezentare si te multumesti daca aceasta este prezent 24/7 in mediul online. Pentru tine nu este relevant traficul sau conversia.

Ai un continut minim – abia daca ai reusit sa strangi cateva poze de calitate pentru slider si textul de prezentare este un proiect la inceput de drum.

Inca nu ti-ai format o viziune asupra elementelor necesare si nu esti rigid in abordarea designului.

Atunci solutia recomandata este o Thema gratuita – provenita dintr-un loc sigur precum wordpress.org.

Aceasta te va ajuta sa intelegi mai bine necesitatile tale si rigorile mediului online. Pasul urmator poate fi o thema atent selectionata dintr-un catalog middle cost.

ex. thema wordpress

 

Cazul 2. Te pricepi la butoneala pe calculator si doresti sa iti faci un site genial, dar nu vrei sa investesti bani. Pentru acest caz ai putea cauta o thema oriunde, fiind siteul tau nu va conta cat de multe ore investesti pentru a devirusa acea thema, oricum iti face placere sa butonezi.

Siteurile de torrent sunt pline de recomandari pentru tine, asteapta-te la provocari ascunse in script, dar in final sigur vei obtine ceea ce ti-ai dorit, acel efect de wow printre prieteni.

 

Cazul 3. Iti doresti o afacere online – un site de prezentare care sa faca o impresie excelenta si sa converteasca traficul online in clienti fideli.

Pentru aceasta spatiul nu trebuie irosit, fiecare pixel este atent gestionat de catre un arhitect si carligele pentru clienti sunt pretutindeni. In primul rand iti doresti sa ii ajuti pe potentialii tai clienti, deci ne dorim un site util nu doar cu un aspect dragut.

Ai avea probleme serioase daca baza de date cu contactele personale ale clientilor tai ar fi “sparta”, publicata pe internet, folosind un cal troian din interior si nu iti doresti sa raspunzi in scris inspectorilor ANPC pentru aceste fapte.

Investesti multi bani in publicitate platita si nu doresti sa fii depunctat de catre motoarele de cautare pentru practici neagreate, pe care nu le-ai instituit tu si nici nu le cunosti existenta.

Atunci solutia este o thema achizitionata dintr-un loc sigur precum MonsterTemplate sau ThemeForest.

ex. thema cumparata

! Atentie  – pretul afisat nu este cel real – acesta creste in 2 etape

  1. Adaugarea TVA-ului camila
  2. Adaugarea comisionului de administrare
    pret thema wordpress

Avantajele unei theme platite:

1. Fiecare thema influenteaza timpul de incarcare al siteului si daca thema se descurca bine atunci cand este proaspat instalata, trebuie sa evaluam performanta acesteia dupa ce toate pluginurile sunt gata sa imbunatateasca experienta oaspetelui.

timp de incarcare

2.  Claritatea cu care este scris codul ne poate ajuta sa avansam in topul motoarelor de cautare, greselile din cod vor fi penalizate de Google.
greseli thema

3. Administrarea continutului se va face printr-o interfata mult mai prietenoasa, astfel platforma va avea control asupra mai multor elemente printr-o interfata what you see is what you get. Astfel vei putea reduce costurile de administrare a siteului, secretara ta ce stie sa scrie in Word va putea pune continut nou pe site.

panou administrare